Roladki z białą kiełbasą

Posted on 29th Marzec 2015 by admin in Przepisy i Dania

Roladki z białą kiełbasą to idealna potrawa na długi majowy weekend.

Składniki:

– 4 pojedyncze filety z kurczaka

– 4 pętka surowej białej kiełbasy

– pęczek natki pietruszki

– sól, pieprz

– mielona słodka papryka

– olej (najlepiej Kujawski)

Przygotowanie

1. Filet oczyszczamy, następnie lekko rozbijamy i obsypujemy delikatnie solą i pieprzem.

2. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Białą kiełbasę wyciągamy z osłony, do mięsa dokładany natkę, doprawiamy papryką i pieprzem. Całość mieszamy i dzielimy na 4 równe porcje.

3. Na każdy płat mięsa nakładamy po porcji farszu, mięso zwijamy i spinamy wykałaczkami.

4. Gotowe roladki obsmażamy na oleju, następnie zapiekamy przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

5. Tak przygotowane roladki podajemy w całości lub podzielone na plastry.

Możliwość komentowania Roladki z białą kiełbasą została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.