Porady

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

Bardzo często nam się zdarza, ze coś w naszej kuchni przesolimy. Aby uratować przesoloną zupę wtedy możemy dolać do niej wody czy wrzucić surowego ziemniaka. Natomiast jeśli przesolimy sos wtedy najlepiej jest dodać trochę mleka. Ale musimy wiedzieć że sól nie zawsze niszczy potrawę. Najczęściej sól dodajemy do bicia białek czy ubijanie śmietany. Jeśli wsypiemy odrobinę soli do pojemnika z ciastkami wtedy zachowają świeżość. Bardzo często w naszej kuchni zdarza nam się coś przypalić. Jeśli przypalimy bigos wtedy najlepiej jak najszybciej przełożyć go do drugiego naczynia. Bardzo często jeśli smażymy rybę wtedy rozpada się nam na kawałki. Wtedy obieramy ja z mięsa i jeszcze raz w bułkę tartą i jajko i smażymy na lekko rozgrzanej patelni. Jeśli chcemy aby nasz drób był kruchy wtedy nacieramy go cukrem pudrem i po chwili zmywamy. Pieczony drób będzie miał różową skórkę jeśli odrobinę podlejemy go śmietaną. Jeśli chcemy aby nasze pierogi nie kleiły się wtedy do gotującej wody wlać odrobinę oleju.

Możliwość komentowania Porady została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.