Porady specjalistów

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

Obecnie świat cały czas idzie naprzód więc to co gotowała nasza babcia i mama nie zawsze jest najlepsze i najzdrowsze. Ostatnio w naszej kuchni wprowadza się coraz to nowe rewolucje. Jeśli przygotowujemy mięso na gulasz najpierw powinniśmy go obsmażyć Jeśli chcemy aby nasza potrawa była delikatna wtedy możemy zrezygnować ze smażenia. Jeśli mamy przygotować parówki czy kiełbasę wtedy nie powinniśmy jej gotować tylko należy ją lekko podgrzać, gdyż sole użyte do peklowania pod wpływem długiego gotowania ulegają rozkładowi i są szkodliwe. Jeśli śmietanę wlewamy do zupy wtedy dodajemy do niej trochę cukru. Oczywiście zabielaną zupę nie musimy już gotować wystarczy doprowadzić ją do wrzenia. Ale niektórzy dodają śmietanę do talerza wtedy potrawa jest o wiele lżejsza. Tak samo buraki będą smaczniejsze jeśli ich upieczemy zamiast gotowania. Najlepiej jest ich umyć i włożyć do piekarnika w folię i piec przez trzydzieści minut. Obecnie jest bardzo dużo rożnych porad, które udzielają bardzo dobrzy specjaliści.

Możliwość komentowania Porady specjalistów została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.