Pieczenie ciast

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

Wiele osób bardzo lubi piec ciasta, ale nie zawsze im to wychodzi. Musimy poznać podstawowe zasady, gdzie nasze ciasto będzie bez żadnego zakalca. Zanim zabieramy się do pieczenia wtedy musimy zgromadzić wszystkie składniki. Jeśli pieczemy zgodnie z przepisem wtedy musimy odmierzyć odpowiednie proporcje. Do pieczenia musimy make przesiewać gdyż ciasto będzie bardziej pulchniejsze. Jeśli pieczemy biszkopt wtedy musimy wysmarować blachę tłuszczem i obsypać je bułka tartą. Koniecznie musimy przestrzegać proporcji składników ich kolejności. Piekarnik musi nagrzać do odpowiedniej temperatury więcej dla cist kruchych natomiast mniej dla drożdżowych. Jeśli ciasto się piecze wtedy nie otwieramy piekarnika, możemy zobaczyć je przez szybkę. Jeśli ciasto nam się przypali wtedy nie musimy go wyrzucać, wystarczy jak przestygnie za pomocą tarki zetrzeć spaloną cześć. Jeśli chcemy aby sprawdzić czy ciasto jest upieczone wtedy możemy to zrobić patyczkiem. Jeśli pieczemy wedle przepisu ciasta się udają.

Możliwość komentowania Pieczenie ciast została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.