Odkrywanie smaków

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

Znamy bardzo wiele smaków i każda potrawa charakteryzuje się innym smakiem. Czasami bywa, ze bardzo ciężko jest opisać smak danej potrawy. Najczęściej znamy smaki ostry, słodki, kwaśny, ostry. Musimy wiedzieć ze smaki przenikają i razem się mieszają. Właśnie wtedy powstają nam nowe smaki, jeszcze nie znane. W niektórych kuchniach dominują niektóre smaki. Na przykład Polacy uwielbiają smaki kwaśne. Najczęściej gotujemy bigos z kwaszonej kapusty czy przygotowujemy surówki z kiszonej kapusty. Ale musimy powiedzieć że niektóre produkty, które są rozpoznawalne w naszym kraju w innych raczej nie znane. Kuchnia charakteryzuje się od tego w którym regionie przebywamy, czy w jakim kraju. Osoby, które bardzo dużo czasu spędzają w kuchni sami sobie dobierają poszczególne smaki. Łączą ich ze sobą i wychodzi czasem smak bardzo nieznany, a potrawa jest przepyszna. Każda potrawa ma inny smak. Niektóre osoby lubi a smaki kwaśne więc w tym kierunku przygotowują swoje potrawy. Każdy gotuje to co lubi.

Możliwość komentowania Odkrywanie smaków została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.