Kuchnia żydowska

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

W ostatnich czasach każdy zachwyca się kuchnia żydowską. Kuchnia ta łączy elementy wielu kultur Kuchnia żydowska jest czysta i zdrowa. W kuchni żydowskiej nie można jeść potraw mlecznych po mięsnych. Owoce, jeżyny możemy łączyć z mięsem. W kuchni tej jest bardzo dużo śledzi wędzonych jak i świeżych. Żydzi mówią o swojej kuchni że jest tłusta. Jędzą bardzo dużo rożnych roślin strączkowych. śniadanie u żydów jest bardzo ważne i najczęściej składa się ono z mleka. Natomiast w ciągu dnia bardzo często jadane są pasty rybne,mleczne, warzywne i jajeczne. Natomiast zupy gotowane są na mięsie oraz warzywne z soczewicą. Jeśli zupa jest mięsna wtedy nie zaprawia się jej mlekiem. Żydzi także uwielbiają słodkie ciasta i jedzą ich nawet sporo. Bardzo popularny jest u nich tort marchewkowy. Mimo,że ich jedzenie jest tłuste gdyż do każdej potrawy jest dodawany smalec, ale bardzo kuchnię lubią. Ich kuchnia jest dość zdrowa, gdyż jest bardzo urozmaicona. Smaki maja rożne i zależy to od upodobania.

Możliwość komentowania Kuchnia żydowska została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.