Kuchnia w zimie

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

318527260

W lecie czy na wiosnę kiedy robi się coraz cieplej najczęściej spożywamy potrawy bardzo lekkie. Natomiast jeśli przychodzi jesień czy zima wtedy szukamy posiłków bardziej konkretniejszych. Wtedy właśnie mamy potrzebę obrastania w tłuszcz, który chroni nas przed zimnem. W czasie brzydkiej pogody nasz organizm potrzebuje coraz więcej energii. Wtedy przykładamy wagę do gorących posiłków. Bardzo często nasze społeczeństwo uważa że posiłek porządny musi składać się z mięsa. Ale musimy powiedzieć ze możemy w naszej kuchni spotkać bardzo nietrudnych przepisów na potrawy, które nie zawierają w sobie mięsa. Bardzo dobre są kotleciki ziemniaczane. Wtedy gotujemy ziemniaki obrane. Na patelni dusimy cebule z olejem, do tego dodajemy jajko i ziemniaki, później formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiany kolor. Danie takie możemy urozmaicić poprzez polewanie go sosem pieczarkowym. Jest dużo potraw, które nie zawierają mięsa, ale są także pożywne, choćby soczewica, z której potrawy są dobre.

Możliwość komentowania Kuchnia w zimie została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.