Kuchnia turecka

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

Są osoby, które bardzo chwalą ją a innym ona nie smakuje. Większość potraw tureckich to faszerowane warzywa zawijane, zupy ugotowane z mięsa, soczewicy i warzywa. Musimy powiedzieć ze jogurt jest podawany do wszystkich posiłków. Natomiast gulasz z mięsa i warzyw jest zawsze przyrządzany z ryżem. Suszone rośliny strączkowe kucharze mieszają z warzywami, mięsem i płatkami zbożowymi. Natomiast kebaby są wykonywane z mięsa i podawane są w tureckim chlebie. Wszystkie desery przygotowywane są na bazie ciasta zawierają orzechy i syrop. Musimy powiedzieć ze w kuchni tureckiej nie brakuje potraw mięsnych. Najczęściej spożywa sie baraninę. A mięso mielone jest farszem do warzyw. Kuchnia turecka słynne z kebabów. Jest ich bardzo wiele rodzai. Oczywiście kuchnia turecka zawsze składa się z deseru, gdzie są najświeższe owoce morza. Turcy bardzo powoli jedzą posiłki nie spiesząc się. Tradycyjne posiłki maja dość dużo przystawek, które są pikantne i mało kolorowe, które są treściwe i mogą zastąpić posiłek.

Możliwość komentowania Kuchnia turecka została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.