Kotlety schabowe po węgiersku

Posted on 29th Marzec 2015 by admin in Przepisy i Dania

Kochacie kotlety schabowe? Koniecznie spróbuje wersji węgierskiej, która może Was zaskoczyć, ale na pewno Wam zasmakuje!

Co potrzebujecie?

Aby wykonać 6 porcji potrzebne będą:

  • sól
  • tłuszcz do smażenia
  • sproszkowana papryka ostra oraz słodka
  • zielona papryka
  • dwa pomidory
  • 150 gram cebuli
  • 150 gram wędzonej kiełbasy
  • 100 gram wędzonego boczku
  • sześć kotletów schabowych, każdy około 100 gram

 

Przygotowanie potrawy

Na początek należy zająć się kotletami, które oczywiście trzeba rozbić i lekko posolić, oraz zrumienić na tłuszczu i w końcu przełożyć do garnka. Na tłuszczu od kotletów, a więc na tym samym smażymy cebulę, która przyprawiona jest papryką – po wykonanym zadaniu dokładamy ją do garnka z kotletami. Do całości należy dodać posiekaną zieloną paprykę i pokrojone pomidory i wlać trochę wody, po to, aby dusić całość na małym ogniu przez dwadzieścia minut. Po tym czasie należy dodać do mięsa usmażoną i pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz pokrojony w kostkę boczek. Wszystko dusić tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Smacznego!

Możliwość komentowania Kotlety schabowe po węgiersku została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.