Gotowanie na parze

Posted on 26th Maj 2016 by admin in Gotowanie

Bardzo dużo gotuje się na parze w kuchni chińskiej. Dzięki temu zachowuje się smak, barwa i konsystencja. Dzięki temu tracimy bardzo mało witamin. Oczywiście gotujemy dania bez smalcu, oleju czy masła, nie musimy stać i mieszać w garnku. Na parze możemy ugotować prawie wszystko poza grzybami. Pokrywka do garnka powinna być bardzo dopasowana. Najlepiej jest gotować na jednym poziomie. Jeśli gotujemy warzywa i owoce wtedy staramy gotować się całe, albo jak najmniej pokrojone. Najlepiej do gotowania wybierać zieleninę dobrej jakości. Natomiast przyprawy najlepiej jest dodawać marynując pokarm przed gotowaniem. Najlepsze mięso do gotowania to najlepsze jest wieprzowina, natomiast wołowina wymaga długiego gotowania. Jeśli chcemy ugotować mięso zamrożone wtedy najpierw musimy je odmrozić. Gotowanie na parze jest bardzo zdrowe i wiele osób je zachwala. Każdy z nas wybiera takie gotowanie, które jest dla niego odpowiednie. Wszystkie potrawy będą bardzo dobre jeśli będą dobrze przyrządzone.

Możliwość komentowania Gotowanie na parze została wyłączona

Brak komentarzy

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.